www.e-nyelv.hu
Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda
 
Vissza az E-nyelv nyitólapra   Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzenetei olvasásához be kell jelentkezniePrivát üzenetei olvasásához be kell jelentkeznie   BelépésBelépés 

Mivel foglalkozzon a nyelvi iroda?

 
Lezárt fórum: ide nem küldhet témát, választ, nem szerkesztheti a hozzászólásait.   Lezárt téma: ide nem írhat választ, és nem szerkesztheti a hozzászólásait.    Tartalomjegyzék -> E-nyelv (próbaüzem)
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
balazsge
Aktív fórumtag


Csatlakozott: 2005.12.22. Csütörtök 10:31
Hozzászólások: 15

HozzászólásElküldve: Szomb. Jan. 21, 2006 9:35 am    Hozzászólás témája: Mivel foglalkozzon a nyelvi iroda? Hozzászólás az előzmény idézésével

A Manyszi 2006. január 3-a óta muködik. Kivitelezoi a hasonló jellegu angol intézményt vették mintául, de egészen biztosan lesznek sajátos magyar nyelvi szolgáltatási igények és tartalmak is. Úgy véljük, hogy a helyesírási és nyelvhelyességi tanácsadásért fognak bennünket a legtöbben fölkeresni. Szeretnénk, ha egyéb szolgáltatásaink is fölkeltenék megrendeloink érdeklodését. És mi mindenre lenne még szükség a magyar nyelvi kultúra fejlesztésében, amelyre irodánk vállalkozhat? Várjuk a javaslatokat!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Jafarka



Csatlakozott: 2006.01.22. Vasárnap 14:58
Hozzászólások: 2

HozzászólásElküldve: Kedd. Jan. 24, 2006 9:43 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lehetséges lenne, hogy az oldalon néhány "anoním" példát olvasni, hogy milyen konkrét nyelvi gyors szolgálatot nyújtanak? Véleményem szerint az emberek bátrabban kérdeznek, ha látják, hogy más is kérdez (legalább is ha magamból indulok ki).

Esetleg jó lenne valami nyelvi játék az oldalon (nem nyereményért!!) hanem nyelvvel kapcsolatos tesztek, szöveggondozási "pályázat", akár reklámszövegekre pályázat. Szerintem sok mindenkit aktivizálna, akit csak egy kicsit érdeklni a nyelv, de nem a szakmája. Ezek tudom nem konkrétan az iroda bovítéséhez ötletek, inkább az internetes látogatottságot növelnék talán Smile

Köszönöm, hogy elolvasott...

Üdvözlettel,

G.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
StuDer
Aktív fórumtag


Csatlakozott: 2006.01.26. Csütörtök 23:39
Hozzászólások: 9

HozzászólásElküldve: Pént. Jan. 27, 2006 12:00 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jafarka írta:
Lehetséges lenne, hogy az oldalon néhány "anoním" példát olvasni, hogy milyen konkrét nyelvi gyors szolgálatot nyújtanak?


Véleményem szerint a Gyakran Ismételt Kérdések (GyIK, avagy FAQ) közt a szolgáltatás leírásoknál szerepelhetne egy sablon is, ami a fenti kívánságot igyekszik kielégíteni. Szerintem nem egy elvetélt ötlet és nem nehéz a megvalósítása sem.

Bár én is csak látogató vagyok, szóval a fenti ötlet támogatását kívántam jelezni.

Üdvözlettel:
StuDer
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Lezárt fórum: ide nem küldhet témát, választ, nem szerkesztheti a hozzászólásait.   Lezárt téma: ide nem írhat választ, és nem szerkesztheti a hozzászólásait.    Tartalomjegyzék -> E-nyelv (próbaüzem) Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthet új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhat egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatja a hozzászólásait a fórumban.
Nem törölheti a hozzászólásait a fórumban.
Nem szavazhat ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Magázó verzió: Magyar phpBB közösség